KUOPION VESI TIEDOTTAA:

Asiakastiedote: Rekisteröitymällä tekstiviestipalveluun saat tietoa palvelukatkoksista ja häiriöistä

Kuopion Vesi on ottanut 14.11.2017 käyttöön tekstiviestipalvelun. Palvelun kautta on tarkoitus tiedottaa palvelun piirissä olevia asiakkaita vesihuollon ennakoiduista käyttö- ja huoltokatkoksista, vesimittarin vaihdoista sekä häiriötilanteista. Tekstiviestin välityksellä lähetetään viestin rajallisen merkkimäärän vuoksi ydintieto ja lisätietoja asiasta saa jatkossakin tarvittaessa soittamalla asiakaspalvelunumeroihimme tai sähköisesti Kuopion Veden verkko- ja Facebooksivuilta. 

Rekisteröidy tästä

Tekstiviestipalvelussa on mahdollista valita viestin lähetys tekstiviestin sijasta myös sähköpostiosoitteeseen. Palvelu on käytettävissä myös kerrostalojen asukkaille vaikka asiakkaina ovat taloyhtiöt. Rekisteröityminen on kaikille maksutonta ja numerotietoja käytetään vain vesihuollon tiedotukseen.

Tekstiviestipalveluun on poimittu palvelun käyttöönottovaiheessa puhelinnumeroita jonkin verran myös viestipalvelun tuottavan Tietokouran toimesta julkisista numerorekistereistä mutta poimintatulos on jäänyt huomattavasti odotettua suppeammaksi. Niille, joiden numerot ovat automaattirekisteröinnin piirissä, tulee kuluvan viikon aikana tekstiviesti rekisteröinnistä. Jos rekisteröintiviestiä ei tule kuluvan viikon aikana, rekisteröityminen kannattaa käydä tekemässä itse.

Tekstiviestipalvelun käyttöönotto on ollut vuoden kestävä projekti. Palvelun käyttämissä taustaohjelmissa on tarvittu paljon valmistelevaa työtä, jotta viestit saadaan lähtemään oikein. Sitä työtä sekä ohjelman käytön opettelua jatketaan vielä käyttöönoton jälkeenkin. Parhaiten tekstiviestipalvelu toimii ennakoiduissa tilanteissa. Äkillisissä tilanteissa tekstiviestipalvelu on haasteellisempaa, kun tilannekuvan muodostamiseen menee aina oma aikansa ja tärkeänä osana sen kannalta erityisesti vedenlaatuhäiriöissä ovat edelleen asiakkaiden yhteydenotot.

Lue laajempi juttu asiasta 11.11.2017 ilmestyneestä asiakaslehdestämme www.pisaroita.com.

Asiakaspalvelu on muuttanut

Palvelemme osoitteessa Haapaniementie 30. Asiakaskäynnille pyydämme varaamaan ajan etukäteen joko puhelimitse tai sähköpostilla asiakaspalvelu[at]kuopionvesi.fi.

 

 

 

 

 

Ryhdy sinäkin veden ystäväksi ja käy tykkäämässä meistä Facebookissa (klikkaa linkkiä).
https://www.facebook.com/kuopionvesi

Asiakaspalvelumme on suljettu 25. - 26.10.2018.

Palvelemme taas normaalisti maanantaina 29.10. alkaen klo 10:00.

 

Laadukasta vettä tänään ja huomenna

"Toimitamme asiakkaillemme hyvää talousvettä ja huolehdimme viemärivesien poisjohtamisesta ja käsittelystä ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Tuotamme palvelumme kohtuullisin kustannuksin ja hyvällä ammattitaidolla. Olemme luotettava ja henkilöstöämme arvostava työnantaja."

Toiminta-ajatuksen mukaisesti Kuopion Veden tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että kuopiolaiset asukkaat ja yritykset saavat hyvää talousvettä. Hoidamme myös jätevesien puhdistuksen asianmukaisesti. Tuotamme palvelut ammattitaitoisesti ja otamme toiminnassamme huomioon sekä laatutason että ympäristönäkökohdat. Lisäksi kehitämme jatkuvasti alueellista vesihuoltoyhteistyötä.

Vesi on ympärivuotinen toimeksiantajamme. Koska vedestä syntyy hyvä elämä.
 

Hanketiedote:

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraushankkeen ensimmäiset käyttöönotot tehdään syksyllä

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraus alkoi vuonna 2016. Saneerauksessa uusitaan vesilaitoksen automaatiojärjestelmä, prosessilaitteita, kaukovalvontajärjestelmä, LVI-järjestelmät sekä laboratorio-, valvomo- ja toimistotilat. Hanke on edennyt siihen vaiheeseen, että uusia prosessilaitteita ja automaation osia otetaan syys-lokakuun aikana käyttöön.

Käyttöönottojen aikana vedenkäsittelyprosessi jaetaan siten, että käyttöön otettavien vaiheiden testausten aikana vanha prosessi toimii normaalisti rinnalla. Uusitut prosessivaiheet testataan huolella ja vedenlaatu tutkitaan perusteellisesti, ennen kuin niiden kautta johdetaan vettä kulutukseen. Samalla osia vanhasta automaatiosta siirretään uuteen automaatiojärjestelmään. Työ on haasteellista ja käyttöönoton aikana on kohonnut riski vedenlaatuhäiriöille. Työt suunnitellaan siten, että riski laatuhäiriöille olisi mahdollisimman vähäinen ja ammattitaitoinen henkilöstömme tekee kaikkensa minimoidakseen häiriöriskin. 

Mahdollisista häiriöistä tiedotamme tarvittaessa erikseen.

Päävedenottamo Jänneniemellä toimii ensimmäisten käyttöönottojen aikana normaalisti. Jänneniemen laitoksen automaatio saneerataan hankkeen myöhemmässä vaiheessa.

Perjantaina 7.9. vedenkäsittelyprosessin kalkin syötössä tapahtui saneeraukseen liittyen lyhytaikainen häiriö, joka heikensi vedenlaatua siten, että veden rauta-, mangaani- ja alumiinipitoisuudet olivat normaalia korkeammalla tasolla. Kuluttajille häiriö ilmeni veden lievänä värjääntymisenä. Häiriö johtui ennalta-arvaamattomasta syystä vanhassa kalkinsyöttölaitteessa.

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraus valmistuu vuoden 2019 alkupuolella. Saneerauksen jälkeen laitoksen vedenkäsittelyprosessi on entistä varmempi ja sen säädettävyys paranee merkittävästi entisestä. Saneeratulla vesilaitoksella voimme tuottaa hyvää ja turvallista talousvettä kuopiolaisille pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätietoja hankkeesta antaa tuotantopäällikkö Markku Lehtola, puh. 044 718 5361 tai markku.lehtola@kuopionvesi.fi.