KUOPION VESI TIEDOTTAA:

Vedenlaatuhäiriöt mahdollisia: Väinölänniemi-Lehtoniemi välisen päävesijohdon puhdistuksen ennakoivat toimenpiteet

Kuopion Vesi tekee mekaanisen puhdistuksen Väinölänniemen ja Lehtoniemen väliselle päävesijohdolle viikolla 24. Puhdistuksen ennakoivana toimenpiteenä suljetaan päävesijohdon venttiili Kirkkokadulla. Venttiilin sulku aloitetaan maanantaina 14.5.2018. Sulkutyö kestää viikon 20 ajan. Toimenpide voi aiheuttaa vedenlaatuhäiriöitä karttaan merkityllä alueella. Venttiilin sulku ajoitetaan samaan aikaan Laulurinteen alueella tehtävän verkoston huuhtelun kanssa.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää koko ajan täysin normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää.

Asiakkaat voivat tarvittaessa olla yhteydessä Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystäjään, puh. 185 362.

Tiedote on luettavissa myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/kuopionvesi.

Kuopion Vesi pahoittelee työstä mahdollisesti aiheutuvia häiriöitä.

 

Asiakaspalvelu on muuttanut

Palvelemme osoitteessa Haapaniementie 30. Asiakaskäynnille pyydämme varaamaan ajan etukäteen joko puhelimitse tai sähköpostilla asiakaspalvelu[at]kuopionvesi.fi.

 

 

 

 

 

Ryhdy sinäkin veden ystäväksi ja käy tykkäämässä meistä Facebookissa (klikkaa linkkiä).
https://www.facebook.com/kuopionvesi

Asiakaspalvelumme on suljettu 25. - 26.10.2018.

Palvelemme taas normaalisti maanantaina 29.10. alkaen klo 10:00.

 

Laadukasta vettä tänään ja huomenna

"Toimitamme asiakkaillemme hyvää talousvettä ja huolehdimme viemärivesien poisjohtamisesta ja käsittelystä ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Tuotamme palvelumme kohtuullisin kustannuksin ja hyvällä ammattitaidolla. Olemme luotettava ja henkilöstöämme arvostava työnantaja."

Toiminta-ajatuksen mukaisesti Kuopion Veden tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että kuopiolaiset asukkaat ja yritykset saavat hyvää talousvettä. Hoidamme myös jätevesien puhdistuksen asianmukaisesti. Tuotamme palvelut ammattitaitoisesti ja otamme toiminnassamme huomioon sekä laatutason että ympäristönäkökohdat. Lisäksi kehitämme jatkuvasti alueellista vesihuoltoyhteistyötä.

Vesi on ympärivuotinen toimeksiantajamme. Koska vedestä syntyy hyvä elämä.
 

Hanketiedote:

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraushankkeen ensimmäiset käyttöönotot tehdään syksyllä

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraus alkoi vuonna 2016. Saneerauksessa uusitaan vesilaitoksen automaatiojärjestelmä, prosessilaitteita, kaukovalvontajärjestelmä, LVI-järjestelmät sekä laboratorio-, valvomo- ja toimistotilat. Hanke on edennyt siihen vaiheeseen, että uusia prosessilaitteita ja automaation osia otetaan syys-lokakuun aikana käyttöön.

Käyttöönottojen aikana vedenkäsittelyprosessi jaetaan siten, että käyttöön otettavien vaiheiden testausten aikana vanha prosessi toimii normaalisti rinnalla. Uusitut prosessivaiheet testataan huolella ja vedenlaatu tutkitaan perusteellisesti, ennen kuin niiden kautta johdetaan vettä kulutukseen. Samalla osia vanhasta automaatiosta siirretään uuteen automaatiojärjestelmään. Työ on haasteellista ja käyttöönoton aikana on kohonnut riski vedenlaatuhäiriöille. Työt suunnitellaan siten, että riski laatuhäiriöille olisi mahdollisimman vähäinen ja ammattitaitoinen henkilöstömme tekee kaikkensa minimoidakseen häiriöriskin. 

Mahdollisista häiriöistä tiedotamme tarvittaessa erikseen.

Päävedenottamo Jänneniemellä toimii ensimmäisten käyttöönottojen aikana normaalisti. Jänneniemen laitoksen automaatio saneerataan hankkeen myöhemmässä vaiheessa.

Perjantaina 7.9. vedenkäsittelyprosessin kalkin syötössä tapahtui saneeraukseen liittyen lyhytaikainen häiriö, joka heikensi vedenlaatua siten, että veden rauta-, mangaani- ja alumiinipitoisuudet olivat normaalia korkeammalla tasolla. Kuluttajille häiriö ilmeni veden lievänä värjääntymisenä. Häiriö johtui ennalta-arvaamattomasta syystä vanhassa kalkinsyöttölaitteessa.

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraus valmistuu vuoden 2019 alkupuolella. Saneerauksen jälkeen laitoksen vedenkäsittelyprosessi on entistä varmempi ja sen säädettävyys paranee merkittävästi entisestä. Saneeratulla vesilaitoksella voimme tuottaa hyvää ja turvallista talousvettä kuopiolaisille pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätietoja hankkeesta antaa tuotantopäällikkö Markku Lehtola, puh. 044 718 5361 tai markku.lehtola@kuopionvesi.fi.