Kuopion Vesi haluaa palvella asiakkaitaan tiedottamalla ajankohtaisista asioista ja mahdollisista häiriötilanteista.

«Takaisin

HÄIRIÖTIEDOTE 3 (12.10.2017, klo 12:50): Vedenlaatuhäiriöitä todettu edelleen ainakin keskustan, Haapaniemen ja Niiralan alueilla / Itkonniemen vesilaitoksen saneeraus ja siihen liittyvät verkostotyöt

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraukseen liittyvät verkostotyöt ovat aiheuttaneet vedenlaatuhäiriöitä keskustan, Haapaniemen ja Niiralan alueilla.

Väliaikaiset vedenjakelupaikat on järjestetty seuraaviin paikkoihin:

·        Männistön Teboil (Kullervonkatu 1), jakelu kiinteistön seinäpalopostista. Sijaintia voi tarvittaessa tiedustella huoltoasemalta

·        Kuopion Tori

·        Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä (Kirkkokadun ja Varastokadun kulma), jakelupaikka on merkitty  maininnalla "vedenjakelupiste"

·        Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalle pysäköintialueelle (Keihäskatu 5 B)

Edellä mainitut jakelupaikat ovat toiminnassa ja niistä voi hakea vettä omiin astioihin. Paikalla ei ole erillistä jakeluhenkilöstöä, vettä voi noutaa omatoimisesti. Jakelupaikat on osoitettu kartalla tiedotteen liitteessä.

Kuopion Vesi on lisäksi toimittanut vettä erityiskohteiden (esimerkiksi KYS) käyttöön ja tällä hetkellä kaikki väliaikainen vedenjakelukalusto on käytössä.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää, mutta vettä voi käyttää mm. wc:n huuhteluun. Kiinteistön sisäisistä putkistoista värjääntyneen veden poistumista voi edistää juoksuttamalla vettä ajoittain, 5-10 minuuttia kerrallaan.

Ennalta arvioidusti laatuhäiriöiden mahdollisuus on edelleen suurin Itkonniemen, Männistön, Linnanpellon, Saarijärven, Kelloniemen, Kettulanlahden sekä keskustanalueilla. Jos laatuhäiriöitä ei ole vielä esiintynyt kannattaa laatuhäiriöihin edelleen varautua ennalta varaamalla juomavettä mahdollisimman pian jääkaappiin noin kolmen vuorokauden tarvetta varten.

Yhteistyötahoille ja joukkoviestimille tietoja asiasta antaa työaikana verkostopäällikkö Kari Kuosmanen, p. 044 718 5315  tai päivystysaikana verkoston päivystävä työnjohtaja, p. 0500 203 023. Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystäjä, p. 185 362 tai asiakaspalvelu virka-aikana p. 044 718 5353, 044 718 5354 tai 044 718 5355. Jos asuinalueesi on jo mainittu yllä havaittuna häiriöalueena, häiriöt ovat tiedossamme.
 

Seuraava tiedote annetaan viimeistään klo 15:00.

Tiedote on luettavissa myös  Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/kuopionvesi.

Kuopion Vesi pahoittelee saneeraustyöstä aiheutuvia häiriöitä.