Kuopion Vesi haluaa palvella asiakkaitaan tiedottamalla ajankohtaisista asioista ja mahdollisista häiriötilanteista.

«Takaisin

HÄIRIÖTIEDOTE 4 (12.10.2017, klo 15:00): Vedenlaatuhäiriöitä todettu edelleen ainakin keskustan, Haapaniemen ja Niiralan alueilla / Itkonniemen vesilaitoksen saneeraus ja siihen liittyvät verkostotyöt

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraukseen liittyvät verkostotyöt ovat aiheuttaneet vedenlaatuhäiriöitä keskustan, Haapaniemen ja Niiralan alueilla. Häiriön kestoa ei voida varmuudella arvioida, häiriötä aiheuttavat työt on saatu tehtyä, mutta töistä johtuvia vedenlaatuhäiriötä voi edelleen esiintyä. Kiinteistön sisäisistä putkistoista värjääntyneen veden poistumista voi edistää juoksuttamalla vettä ajoittain, 5-10 minuuttia kerrallaan.

Väliaikaiset vedenjakelupaikat on järjestetty seuraaviin paikkoihin:

·        Männistön Teboil (Kullervonkatu 1), jakelu kiinteistön seinäpalopostista. Sijaintia voi tarvittaessa tiedustella huoltoasemalta

·        Kuopion Tori

·        Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä (Kirkkokadun ja Varastokadun kulma), jakelupaikka on merkitty  maininnalla "vedenjakelupiste"

·        Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalle pysäköintialueelle (Keihäskatu 5 B)

Edellä mainitut jakelupaikat ovat toiminnassa ympäri vuorokauden ja niistä voi hakea vettä omiin astioihin. Paikalla ei ole erillistä jakeluhenkilöstöä, vettä voi noutaa omatoimisesti. Jakelupaikat on osoitettu kartalla tiedotteen liitteessä.

Kuopion Vesi on lisäksi toimittanut vettä erityiskohteiden (esimerkiksi KYS) käyttöön ja tällä hetkellä kaikki väliaikainen vedenjakelukalusto on käytössä.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää, mutta vettä voi käyttää mm. wc:n huuhteluun.

Ennalta arvioidusti laatuhäiriöiden mahdollisuus on edelleen suurin Itkonniemen, Männistön, Linnanpellon, Saarijärven, Kelloniemen, Kettulanlahden sekä keskustanalueilla. Jos laatuhäiriöitä ei ole vielä esiintynyt kannattaa laatuhäiriöihin edelleen varautua ennalta varaamalla juomavettä mahdollisimman pian jääkaappiin noin kolmen vuorokauden tarvetta varten.

Yhteistyötahoille ja joukkoviestimille tietoja asiasta antaa päivystysaikana verkostoinsinööri, p. 044 718 1124. Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystäjä, p. 185 362. Jos asuinalueesi on jo mainittu yllä havaittuna häiriöalueena, häiriöt ovat tiedossamme.
 

Seuraava tiedote annetaan viimeistään perjantaina 13.10. klo 9:00, mikäli tilanteessa ei tätä ennen tapahdu merkittäviä muutoksia.

Tiedote on luettavissa myös Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/kuopionvesi.

Tietoa tilanteen vaikutuksista kaupungin muihin palveluihin löydätte Kuopion kaupungin verkkosivuilta: www.kuopio.fi.

Kuopion Vesi pahoittelee saneeraustyöstä aiheutuvia häiriöitä.