Kuopion Vesi haluaa palvella asiakkaitaan tiedottamalla ajankohtaisista asioista ja mahdollisista häiriötilanteista.

«Takaisin

Asiakastiedote: Suojaa vesimittari ja vesiputket jäätymiseltä

Pakkasten tultua ja myös silloin, kun pakkanen äkisti hellittää, kasvaa riski vesimittarin ja vesiputkien jäätymiselle. Jäätyminen voi aiheuttaa isoja kustannuksia esimerkiksi putkien haljetessa ja veden päästessä valumaan talon rakenteisiin. Kiinteistön omistajan tulee huolehtia kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaamisesta.

Paras keino torjua jäätyminen on eristää vesiputket ja tarkastaa, että vesimittaritilan lämmitys toimii ja ovet on suljettu. Putki jäätyy yleensä juuri ennen vesimittaria kohdasta, jossa se nousee lattiasta huonetilaan. Kovilla pakkasilla väliaikaisen lämmityksen järjestäminen viileisiin tiloihin ehkäisee ikäviä jäätymisiä. Vesihanan voi myös jättää tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää jäätymisen.

Jos epäilee vesimittarin olevan jäässä tai havaitsee sen rikkoutuneen, on syytä heti ottaa yhteyttä alueella toimivaan vesilaitokseen. Kuopion Veden puhelinnumerot löytyvät internetsivuiltamme kohdasta yhteystiedot. Kiinteistön sisäpuoliset putket sulattaa tarvittaessa putkiurakoitsija.