Kuopion Vesi haluaa palvella asiakkaitaan tiedottamalla ajankohtaisista asioista ja mahdollisista häiriötilanteista.

«Takaisin

Mahdollinen vedenlaatuhäiriö: Männistön paineenkorotusaseman käyttöönotto

Männistön paineenkorotusasema on ollut Itkonniemen päävesijohdon saneerauksen vuoksi poissa käytöstä. Paineenkorotusasema otetaan käyttöön maanantain ja tiistain välisenä yönä 16.-17.4.2018. Käyttöönotto muuttaa veden virtaussuuntia verkostossa ja voi aiheuttaa vedenlaatuhäiriöitä karttaan rajatuilla alueilla Männistössä, Inkilänmäellä, Puijonlaaksossa ja Rypysuolla. Mahdolliset laatuhäiriöt ilmenevät veden värjääntymisenä.

Suosittelemme näillä alueilla varaamaan talousvettä ennalta vähintään vuorokauden tarvetta vastaavan määrän. Pyrimme minimoimaan laatuhäiriöt huuhtelemalla verkostoa paineenkorotusaseman käyttöönoton yhteydessä. Lisäksi varaudumme tarvittaessa järjestämään mahdollisille häiriöalueille väliaikaisen vedenjakelupaikan erikseen ilmoitettavaan paikkaan.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja lisäksi pyykinpesua on syytä välttää. Tarvittaessa asiasta voi olla yhteydessä Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystykseen, puh. 017 185 362.

Kuopion Vesi pahoittelee työstä mahdollisesti aiheutuvia häiriöitä.


Tiedote ja lisätiedot mm. mahdollisista vedenjakelupaikoista ovat luettavissa kotisivuillamme www.kuopionvesi.fi ja Facebookissa https://www.facebook.com/kuopionvesi.

Jos haluat tiedon vedenlaatuhäiriöistä tekstiviestillä, rekisteröidy käyttäjäksi kotisivuillamme.