Hinnat ja laskutus

Verolliset käyttömaksut 1.1.2019 alkaen

Vesi  
1,99 €/m3
Jätevesi 
2,69 €/m3

 

Verolliset perusmaksut 1.1.2019 alkaen

 

Tarkemmat tiedot perus- ja käyttömaksuista löytyvät hinnastostamme.

Hinnasto 2019 (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)
Palvelumaksuhinnasto 2019 (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)

Hinnasto 2018 (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)
Palvelumaksuhinnasto 2018 (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)

Mistä vesi- ja jätevesilaskutus koostuu

Perusmaksu on kiinteistökohtainen vesimittarin koon mukaan määräytyvä vuosimaksu, jolla katetaan yleisen vesihuoltoverkoston käyttö- ja ylläpitokustannuksia. Käyttömaksut laskutetaan kiinteistön veden ja jäteveden kulutuksen mukaisesti.

Käyttö- ja perusmaksu laskutetaan asuinkiinteistöiltä pääsääntöisesti neljä kertaa vuodessa. Tällöin vesi- ja jätevesilaskujen eräpäivä on noin 15. päivä helmikuuta, toukokuuta, elokuuta ja marraskuuta. Yleensä laskuista kolme on arviolaskuja ja yksi mittarilukemaan perustuva tasauslasku. Voit ilmoittaa lukemia halutessasi useamminkin kuin pyydettäessä. Ilmoittamasi lukemat huomioimme seuraavalla laskulla.

Näin luet vesi- jätevesilaskuasi (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)

Siirtyvät suoritukset

Mikäli saamasi laskun loppusumma on alle 10 €:n veloitus tai alle 80 €:n hyvitys, suoritus siirretään seuraavalle laskullesi.
Yli 80 €:n hyvitykset Monetra Pohjois-Savo Oy palauttaa asiakkaalle.

Rahan palauttamista varten Monetra Pohjois-Savo Oy pyytää pankkitilinumeron (kts. laskun tilisiirto-osa). Loppulaskun (syntyy esim. omistajanvaihdoksen yhteydessä) ollessa alle kaupungin talousjohtajan päättämän vähäisen saatavan (tällä hetkellä 10 €), sitä ei tarvitse maksaa eikä sitä hyvitetä.

Saatavien valvonta

Monetra Pohjois-Savo Oy hoitaa saatavien valvonnan.

Jos et ole maksanut laskua eräpäivään mennessä, Monetra Pohjois-Savo Oy lähettää sinulle maksumuistutuksen, johon lisätään viivästysmaksu. Viivästyskoron Monetra Pohjois-Savo Oy laskuttaa erillisellä korkolaskulla. Maksamaton lasku saattaa johtaa vedentoimittamisen keskeytykseen.

Mikäli laskussa on huomautettavaa, ota yhteyttä Kuopion Veden asiakaspalveluun. Huomautuksen tekeminen ei vapauta maksuvelvollisuudesta eräpäivänä.

Laskuvaihtoehdot

E-laskun voit ottaa käyttöösi omassa verkkopankissasi. Voit solmia e-laskusopimuksen valitsemalla laskuttajan nimeksi Kuopion Vesi Liikelaitos /vesi- ja jätevesilasku. Viitteenä käytetään laskun viitettä.

Verkkolasku on yrityksille tarkoitettu sähköinen lasku (edellyttää pankissa yritystiliä). Yritysasiakkaana voit ilmoittaa verkkolaskuosoitteesi asiakaspalvelu@kuopionvesi.fi.

Tilisiirrolla maksettavat laskut tulevat edelleen paperilaskuina.

Huomioithan, että osoitetietosi eivät päivity meille muista järjestelmistä. Ilmoitathan siksi aina osoitteesi muuttumisesta.